Новини

 1. Информационна среща за рускоговорящи граждани на трети страни

  В сряда, 11-и май, в 15:00 часа, в сградата на Информационно-интеграционния център за бежанци на Българския червен кръст, намираща се на бул. Христо и Евлоги Георгиеви №165, се проведе информационна сесия за рускоговорящи граждани на трети страни по въпроси, свързани със социалното, здравното и пенсионното осигуряване.

 2. Историята на Фреди

  Фреди пристига в България от Ирак преди 15 години. Когато бе запитан защо е напуснал Багдад, където е роден, той смачка угарката от фаса си за няколко дълги секунди, погледна през прозореца и тихо каза, сякаш за да не бъде подслушан, „Това вече не е важно.“

 3. ИЦИ-Бургас стартира консултациите по новия проект на МОМ

  В изпълнение на основните дейности по проекта екипа на ИЦИ-Бургас организира курсове по български език - 6 групи с 10 обучаеми, всеки с продължителност от 50 часа.

 4. МОМ проведе първата работна среща по новия си проект

  ​​На 01.04.16 г. се проведе първата работна среща относно започването на нов проект, който се изпълнява от мисията на Международна организация по миграция (МОМ) в България, в партньорство с Българския червен кръст (БЧК).

 5. Осигуряване на имигрантите с услуги за трудова интеграция

  Включване в пазара на труда и придобиване на икономическа независимост е основната предпоставка за успешното интегриране на имигрантите в б

Страници